fbpx

bootcamp tai

tai blog

De voordelen van buiten sporten!   

Regelmatig buiten sporten is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! In deze blog bespreken we de voordelen van buiten sporten.

1. Zon & Vitamine D!

Een van de grote voordelen van buiten sporten is het zonnetje op je huid. Het licht van de zon en de frisse buitenlucht zorgen voor meer energie voor lichaam en geest. Daarnaast zorgt zonneschijn voor vitamine D die we nodig hebben. Vitamine D draagt bij aan sterkere botten. Daarnaast speelt vitamine D een belangrijke rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

In de winter is het nóg belangrijker om voldoende buiten te zijn voor de nodige vitamine D. Nog meer reden om dus even een HIT lesje te volgen bij Bootcamp Tai.

2. Beter slapen zzz

Door iedere dag voldoende buiten te zijn profiteer je van het buitenlicht. De blootstelling hieraan helpt bij het afstellen van je biologische klok en hormoonhuishouding.

Vooral voor de productie van het slaaphormoon melatonine is dit belangrijk. Ben je overdag lekker veel buiten geweest, dan maak je ’s avonds meer melatonine aan en slaap je dus beter. Blootstelling aan voldoende licht draagt dus bij aan een beter slaapritme. Een beter slaapritme heeft weer positieve invloed op je algehele fitheid.

 

3. Betere weerstand

Regelmatig sporten versterkt je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek zult worden. Ook ben je hierdoor beter bestand tegen infecties. Als je buiten sport heb je natuurlijk ook nog eens minder kans om aangestoken te worden dan binnen in de sportschool. Tot slot is de lucht in een park of bos schoner en frisser. Klinkt goed toch?

 

4. Langer volhouden van je workout

Wissel de eentonige sportschool in voor een leuke afwisselende outdoor workout met Bootcamp Tai. Tijdens bijvoorbeeld een Bootcamp of conditietraining  rennen we door het park waarbij je één bent met de natuur. Heuvels, trappen, beekjes en meren, maar ook spotten we leuke dieren of andere sportende mensen. Tijdens de training kan je niet alleen genieten van al deze mooie dingen, maar geeft het je ook voldoende afleiding. Zo heb je vaak niet eens door dat je keihard aan het zwoegen bent. Zo blijft het leuk en houd je de training ook een stuk langer vol.

 

5. Je bouwt een ijzersterke discipline op!

Buiten sporten is niet altijd makkelijk, dat heb je niemand horen zeggen. Een hittegolf, regenbui, of zelfs sneeuw? Er is altijd wel iets te bedenken waardoor je geen zin hebt om buiten te komen sporten. Door jezelf te pushen om wél te gaan ontwikkel je discipline. Hoe vaker je dit doet, hoe sterker je discipline wordt. Zo’n ijzersterke discipline gaat jou uiteindelijk geweldige eindresultaten opleveren. Niet alleen met het sporten, maar ook met al het andere in je leven!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt buiten sporten veel voordelen met zich mee. Waar wacht je nog op?! Schrijf je snel in voor jouw volgende outdoor workout bij Bootcamp Tai in het Westerpark of in het Oosterpark. Tot snel!

Terug in je sportritme na vakantie!

Terug in je sportritme na vakantie!

Terug in je sportritme na vakantie!De vakantie is alweer bijna voorbij. Na een heerlijke vakantie vol ontspanning, lekker eten en misschien wat minder beweging dan normaal, kan het een uitdaging zijn om weer terug te komen in je sportritme. Maar geen zorgen! Met de...

Lees meer
Tips voor Bootcamp motivatie

Tips voor Bootcamp motivatie

Tips voor Bootcamp motivatie De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat ze iets meer zouden moeten bewegen. Ook weet jij hoe geweldig je jezelf kan voelen na een workout. Maar toch lukt het op de één of andere manier niet om (bootcamp) motivatie te vinden om te...

Lees meer
Alles over afvallen

Alles over afvallen

Alles over afvallenRond de jaarwisseling krijgen veel mensen vaak weer goede voornemens. Een veel voorkomende is: afvallen. Helemaal niks mis mee natuurlijk, het is namelijk voor iedereen belangrijk een gezond gewicht te hebben. Hoe zat het nou ook al weer met...

Lees meer
PROTEIN

PROTEIN

PROTEIN!Wat zijn eiwitten en waarom zijn ze belangrijk?     Protein! Wanneer je veel bezig bent met sport, heb je dit vast vaak voorbij horen komen. Het is voor iedereen belangrijk om voldoende proteïne te eten. Wat is dit nou precies en waarom is het zo...

Lees meer