fbpx

bootcamp tai

tai blog

Tips voor Bootcamp motivatie

De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat ze iets meer zouden moeten bewegen. Ook weet jij hoe geweldig je jezelf kan voelen na een workout. Maar toch lukt het op de één of andere manier niet om (bootcamp) motivatie te vinden om te gaan sporten. Een drukke agenda, slecht weer buiten, we kennen allemaal de excuusjes wel. Hoe kan je jezelf nou toch motiveren om weer te gaan sporten? Wij willen je hier graag bij helpen. Er zijn een aantal manieren waarop je jezelf kunt motiveren om weer heerlijk te gaan Bootcampen. Lees snel verder:

1. Stel realistische doelen:

Bedenk waarom je wilt gaan sporten en stel realistische doelen voor jezelf.
Dit kan je helpen gericht te werk te gaan en je motivatie verhogen. Het stellen van een doel geeft een richting om naartoe te trainen. Begin met kleine stapjes! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk resultaten zien, maar dat gaat helaas niet zo snel. Mensen die een marathon rennen hebben dat ook niet binnen een maand bereikt. Als je te snel te veel wil doen kan je juist gedemotiveerd raken omdat dit niet realistisch is. Ook kan je hierdoor een blessure oplopen. Begin dus rustig en bouw pas na een aantal weken verder uit.

Heb je lang niet gesport? Begin rustig met 2 lessen per week. Een BBB is een goede les om mee te starten. Wacht nog even met de Bootcamp tot je gewend bent aan het bewegen meerdere keren per week. Laat je bij twijfel informeren door een van onze trainers.

 

2. Maak het leuk:

Probeer het sporten leuk te maken!
Als het leuk is, zul je meer gemotiveerd zijn om te blijven sporten. De een vind sporten leuker dan de ander. Er zijn mensen die het geweldig vinden, ook zijn er mensen die er niks aan vinden maar wel beseffen dat het noodzakelijk is voor de gezondheid. Daarom is het extra belangrijk om het zo leuk mogelijk te maken.

Zorg bijvoorbeeld voor voldoende afwisseling. Bij Bootcamp Tai zijn de lessen elke week anders en ook maakt iedere trainer zijn/haar eigen workouts, zodat er voldoende verschil zit in de lessen. We bieden maar liefst 8 soorten groepslessen aan, genoeg afwisseling dus!

Wat het voor sommigen makkelijker maakt is kort en efficiënt trainen. In 30 minuten kan je al een volwaardige fullbody training doen. En laten we eerlijk zijn, wat is nou 30 minuten? Bootcamp Tai heeft lessen van 30, 45 en 60 minuten.

 

3. Maak een planning:

Maak een sportplanning en houd je daar aan.
Het krijgen van een dagelijkse of wekelijkse routine kan helpen om gemotiveerd te blijven. Plan bijvoorbeeld iedere zondag je workouts voor de komende week. Zo staan deze momenten vast in je agenda en kan je er niet meer onderuit. Blok je agenda en vink af wanneer je een training hebt gedaan. Zo kan je achteraf ook zien hoeveel je hebt gesport waardoor je een trots gevoel zult krijgen. Dit gevoel motiveert weer om zo door te gaan!

Het houden aan je eigen (sport)planning is erg belangrijk. Dat uurtje sporten per dag is een moment voor jou. Een moment om aan jezelf te werken en lekker je hoofd leeg te maken. In dit uurtje geef jij de prioriteit aan jezelf. Als je baas een meeting inplanned, dan laat je die toch ook niet zitten? Waarom jezelf dan wel? Denk daar eens goed overna 😉

 

4. Zoek een sportmaatje:

Het is veel gemakkelijker om gemotiveerd te blijven als je samen met iemand sport.
Dit is gezelliger, en je kunt elkaar steunen en uitdagen. Hierdoor raak je niet alleen zelf gemotiveerd, maar kan jij ook een motivatiebron zijn voor jouw sportmaatje. Als één van de twee het even niet ziet zitten, kunnen jullie elkaar motiveren en zo toch allebei doorzetten. Omdat je afspraken met elkaar maakt over wanneer jullie gaan sporten, voel je jezelf verplicht om ook daadwerkelijk te gaan. Je kan de ander immers niet laten zitten!

Geen sportieve vrienden? Maak eens een praatje met iemand van de Taitribe, misschien heeft diegene wel dezelfde doelen als jij!

 

5. Beloon jezelf:

Beloon jezelf wanneer je (sub)doelen hebt bereikt.
Dit kan iets kleins zijn zoals een nieuwe workout-outfit of iets groters zoals een massage. Je hebt een hele prestatie geleverd en daar mag je best trots op zijn! Om het leuk te houden kan je jezelf belonen na een prestatie. Heb jij een maand lang 3x per week gesport? Trakteer jezelf! En houd natuurlijk vol tot je het volgende doel weer hebt gehaald.

 

Conclusie

 

Onthoud dat het proces om gemotiveerd te blijven om te sporten tijd nodig heeft. Wees geduldig en blijf doorzetten, het zal het waard zijn!

En… krijg jij al zin om lekker te gaan sporten? Begin nu! Het beste moment om te beginnen is altijd nu.

www.bootcamptai.com

 

Terug in je sportritme na vakantie!

Terug in je sportritme na vakantie!

Terug in je sportritme na vakantie!De vakantie is alweer bijna voorbij. Na een heerlijke vakantie vol ontspanning, lekker eten en misschien wat minder beweging dan normaal, kan het een uitdaging zijn om weer terug te komen in je sportritme. Maar geen zorgen! Met de...

Lees meer
Alles over afvallen

Alles over afvallen

Alles over afvallenRond de jaarwisseling krijgen veel mensen vaak weer goede voornemens. Een veel voorkomende is: afvallen. Helemaal niks mis mee natuurlijk, het is namelijk voor iedereen belangrijk een gezond gewicht te hebben. Hoe zat het nou ook al weer met...

Lees meer
De voordelen van buiten sporten

De voordelen van buiten sporten

De voordelen van buiten sporten!    Regelmatig buiten sporten is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! In deze blog bespreken we de voordelen van buiten sporten. 1. Zon & Vitamine D! Een van de grote voordelen van buiten sporten is het...

Lees meer
PROTEIN

PROTEIN

PROTEIN!Wat zijn eiwitten en waarom zijn ze belangrijk?     Protein! Wanneer je veel bezig bent met sport, heb je dit vast vaak voorbij horen komen. Het is voor iedereen belangrijk om voldoende proteïne te eten. Wat is dit nou precies en waarom is het zo...

Lees meer