fbpx

bootcamp tai

tai blog

Terug in je sportritme na vakantie!

De vakantie is alweer bijna voorbij. Na een heerlijke vakantie vol ontspanning, lekker eten en misschien wat minder beweging dan normaal, kan het een uitdaging zijn om weer terug te komen in je sportritme. Maar geen zorgen! Met de juiste mindset en aanpak kom je snel weer terug in je oude sportritme. In deze blog delen we tips die jij nodig hebt om weer gemotiveerd en vol enthousiasme aan de slag te gaan met sporten. Lees snel verder.
sporten na vakantie
1. Begin met een positieve mindset!

Het begint allemaal met je mindset. In plaats van je schuldig te voelen over het feit dat je tijdens je vakantie minder actief was, focus je op de positieve effecten van de rustperiode. Je hebt nieuwe ervaringen opgedaan, volledig ontspannen én je hebt weer veel nieuwe energie bij terugkomst. Onthoud dat rust en ontspanning erg belangrijk zijn en dat dit juist kan bijdragen aan je sportprestaties. Sterker nog, rust en herstel zijn onderdeel van jouw trainingsroutine!

2. Begin rustig en bouw langzaam op

Begin niet meteen met de meest intensieve workouts zoals een Bootcamp. Geef je lichaam de kans om weer te wennen aan de fysieke inspanning. Start met rustigere lessen zoals bijvoorbeeld de Yoga of de BBB. Naarmate je lichaam zich aanpast, kan je de intensiteit en duur van je trainingen weer geleidelijk opvoeren. Dit voorkomt de kans op blessures en heftige spierpijn. Verwacht ook niet van jezelf dat je meteen precies hetzelfde kan als vóór je vakantie. Wel kom je weer snel terug op je oude niveau.

3. Plan je workouts vooraf

Een van de beste manieren om weer in je sportritme te komen is door je lessen vooraf te plannen. Dit creëert structuur en door je agenda te blokken staan de sportmomenten al vast. Door vooraf te plannen verlaag je de kans om trainingen over te slaan. Een andere goede tip is om de eerste dag van de week meteen te beginnen. Zo zet je de toon voor de week en motiveert het om de week sportief voort te zetten. Check het lesrooster om te zien welke lessen we hebben aan het begin van de week.

4. Stel (nieuwe) doelen

Denk aan de doelen die je had voordat je op vakantie ging. Of het nu gaat om afvallen, fitter worden of je algemene gezondheid wilt verbeteren, deze doelen kunnen je helpen om gefocust te blijven en weer terug te komen in het sportritme.

Misschien heb je wel een nieuw doel voor ogen? Wellicht heb je op vakantie leuke nieuwe activiteiten geprobeerd? Kwam je erachter tijdens de hike dat je uithoudingsvermogen niet zo goed is? Misschien heb je wel gesurft en blijkt je balans ver te zoeken? Zie dit als een nieuwe start met nieuwe verse doelen! Niks is te gek!

5. Train met een personal trainer

Het trainen met een personal trainer geeft je de perfecte boost die jij nodig hebt na je vakantie. Tijdens onze personal trainingen werken we samen aan jouw persoonlijke doelstellingen. Daarnaast wordt jouw fitnessniveau getest en geanalyseerd, waardoor je precies traint op de manier die jij nodig hebt. Tussentijds wordt er gemeten en geëvalueerd, zo kan je bijhouden of je op de juiste weg bent. Met een enthousiaste en motiverende personal trainer aan je zijde haal je het meeste uit je trainingen en voorkom je tevens blessures en overbelasting. Nieuwsgierig wat Bootcamp Tai voor jou kan betekenen? Check de website voor meer informatie of start direct met Personal training Amsterdam

Conclusie

Het kan even wennen zijn om na een vakantie weer in je sportritme te komen, maar met de juiste aanpak en een positieve instelling kun je snel weer op een gezellige en leuke manier fit en sterk worden. Onthoud dat sporten leuk is en beweging niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Geef jezelf de tijd, wees geduldig en vergeet niet te genieten van het proces!

Meer motivatie nodig? Check hier onze blog over Bootcamp motivatie of volg Bootcamp Tai op Instagram voor wekelijkse tips&motivatie.

https://www.instagram.com/bootcamptai/

Tips voor Bootcamp motivatie

Tips voor Bootcamp motivatie

Tips voor Bootcamp motivatie De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat ze iets meer zouden moeten bewegen. Ook weet jij hoe geweldig je jezelf kan voelen na een workout. Maar toch lukt het op de één of andere manier niet om (bootcamp) motivatie te vinden om te...

Lees meer
Alles over afvallen

Alles over afvallen

Alles over afvallenRond de jaarwisseling krijgen veel mensen vaak weer goede voornemens. Een veel voorkomende is: afvallen. Helemaal niks mis mee natuurlijk, het is namelijk voor iedereen belangrijk een gezond gewicht te hebben. Hoe zat het nou ook al weer met...

Lees meer
De voordelen van buiten sporten

De voordelen van buiten sporten

De voordelen van buiten sporten!    Regelmatig buiten sporten is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! In deze blog bespreken we de voordelen van buiten sporten. 1. Zon & Vitamine D! Een van de grote voordelen van buiten sporten is het...

Lees meer
PROTEIN

PROTEIN

PROTEIN!Wat zijn eiwitten en waarom zijn ze belangrijk?     Protein! Wanneer je veel bezig bent met sport, heb je dit vast vaak voorbij horen komen. Het is voor iedereen belangrijk om voldoende proteïne te eten. Wat is dit nou precies en waarom is het zo...

Lees meer